تأثیر آب بیش از حد در مخلوط بتن
آب بیش از حد در مخلوط بتنی کار قرار دادن بتن را آسان می کند ، اما کیفیت محصول بتن کلی را نیز پایین می آورد. تأثیر نامطلوب آب بیش از حد بر سازه های بتنی بسیار متداول است و این مقاله به طور خلاصه در مورد برخی از تأثیرات آب اضافی در بتن برای شما توضیح داده شده است
در زیر اثرات ناشی از وجود آب اضافی در مخلوط بتونی ذکر شده است:
۱: کاهش قدرت
مقاومت فشاری مهمترین خاصیت بتن سخت شده است و مقدار زیاد آب باعث کاهش مقاومت فشاری می شود از بتن آب اضافی در فرآیند هیدراتاسیون شرکت نخواهد کرد و حتی پس از سخت شدن در بتن نیز حفظ می شود.
این آب هنگام قرار گرفتن در معرض جو و تبخیر در بتن ، تبخیر می شود. بنابراین این حفره های تشکیل شده مسئول کاهش مقاومت فشاری بتن هستند.
۲: خشک شدن انقباض
افزایش نسبت آب به سیمان باعث کاهش انقباض خشک شدن می شود و بتن در استحکام کششی ضعیف تر می شود و در نتیجه ترک هایی روی سطح بتن ایجاد می شود.
۳: از دست دادن مقاومت در برابر ساینده
مقاومت در برابر ساینده بتن مستقیماً با استحکام آن متناسب است. با افزایش بیش از حد آب ، مقاومت بتن کاهش می یابد و بنابراین ، مقاومت سایشی نیز کاهش می یابد.
۴: نفوذپذیری
بتن پس از تبخیر آب اضافی در بتن سخت شده متخلخل می شود. حفره های تشکیل شده جذب آب می شوند و ساختار بتونی را قابل نفوذ می کنند.
۵: گرد و غبار
آب اضافی موجود در مخلوط بتونی ، سنگدانه ریز را به بالا می رساند ، در نتیجه ، پس از سخت شدن – یک پودر سست خوب در بالای سطح بتن مستقر می شود. به این فرآیند گرد و غبار گفته می شود.
۶ :مقیاس گذاری
پوسته پوسته شدن بتن نیز به دلیل وجود آب زیاد در بتن اتفاق می افتد. در این حالت ، لایه بالایی سطح بتن سخت شده برداشته می شود. این به دلیل واکنش آب با اثرات انجماد و ذوب است.
۷: کاهش دوام
تأثیرات فوق الذکر بالاخره منجر به کاهش دوام بتن می شود. از این رو برای ساخت بتن با دوام ، نسبت آب به سیمان باید به درستی انتخاب شود. نسبت نسبت سیمان به آب به بتن با دوام بیشتر کمک می کند. با افزودن ترکیبات ورودی هوا ، می توان دوام را با محتوای کم آب افزایش داد که در نمودار زیر نشان داده شده است.
مطالب مشابه
بررسی انواع مواد افزودنی بتن و کاربرد آنها